09:44 e m
26 februari 2017

ST Avslöjar: Pippi var egentligen en transvestit

ST Avslöjar: Pippi var egentligen en transvestit
Papi Långkuk blev senare Pippi Långstrump enligt ny information

 

Hösten 2015 släpptes de nya sedlarna som skall byta ut de gamla, och på 20 kr sedeln så har Astrid Lindgren och Pippi Långstrump fått pryda framsidan.
Pippi är en fiktiv karaktär som Astrid Lindgren skapade 1945, Men vad många inte vet är att Pippi egentligen var en transvestit från första början.

Formgivaren Göran Österlund som formgav den nya 20 kr sedeln gjorde en djup research och fick tillgång till Astrids material och fick sig en ordentlig chock när han upptäckte det.
Tydligen ville Astrid lobba för transsexuella men bokförlaget på den tiden vägrade att trycka en bok om någon “förklädd man i fruntimmerskläder med en onormalt stor lem som hänger vid knäna” vilket var lite tabu på den tiden. Så istället för att ha en transexuell person så blev det bara pippi och istället för att Papi skulle ha ett tvångsbehov av att “rycka i bananen” så skapades Herr Nillson som symboliserar det hela vilket man märker väldigt tydligt om man läser böckerna eller ser filmerna med den kunskapen menar filmvetaren Simon Von Fin.

Men 75 år senare bland alla skisser så hittade Göran Österlund den första Originalteckningen av Pippi, som då hette Papi Långlem och som klädde ut sig till det motsatta könet.
På den tiden var det tabu att klä ut sig till det motsatta könet, men jag tyckte det var en rolig detalj så jag målade dit en ordentlig manslem som dinglade
utanför shortsen som ni kan se på sedeln.
Men av någon lustig anledning så är det ingen som har uppmärksammat det här förens nu.
Vi i denna branschen brukar ju lägga in lite sublima meddelanden och practicle jokes för att se om det är någon som märker något.
Jag tror jag minst har lagt till 30 st småsaker på samtliga valörer, men den ordentliga lemmen är nog den mest uppenbara av dom alla.
ST har försökt nå Astrid Lindgren för en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *